De Kempische Duikschool is de eerste duikschool in de regio die sinds 2010 ook kinderen opleidt tot ervaren duikers. Vanaf de leeftijd van 8 jaar worden op een speelse wijze de kneepjes bijgebracht van de onderwatersport. Dit wel zeggen dat er geen saaie theorielessen maar wel praktische oefeningen worden gegeven. Hiervoor is door de club duur maar noodzakelijk materiaal aangekocht. (jackets, flessen,...). De basisuitrusting (vinnen en bril) dient wel door de kandidaten zelf aangekocht te worden.

Duikinitiatie

Enkel op afspraak is een duikinitiatie mogelijk. Je kan hiervoor contact opnemen met een jeugdduikinstructeur via de contactpagina. Indien je beschikt over enig snorkelmateriaal kan je dit best meebrengen (een duiktas met daarin duikbril, snorkel en zwembadvinnen).

Trainingen

Bij de Kempische Duikschool kunnen kinderen tussen 8 jaar en 14 jaar leren duiken. Zij worden absoluut niet geïntegreerd bij de volwassenen. Jeugdduiken vraagt immers een heel specifieke opleiding. Iedere vrijdagavond tussen 20u00 en 21u00 wordt er een zwembadtraining georganiseerd in het zwembad van Turnhout.

 

Brevetten

Opleiding is zowel mogelijk in open water als in een kunstmatig milieu (zwembad).

Brevetten worden behaald in deze volgorde: Bronzen Dolfijn (BD) – Zilveren Dolfijn (ZD) – Gouden Dolfijn (GD). Daarnaast kunnen er nog een aantal kwalificatiebrevetten behaald worden:

Vanaf BD: duikploeg, biologie, fotograaf, archeologie, hulpverlener

Vanaf ZD: boot 1, boot 2, reddingsvest

Homologatiegelden

De bevretten kunnen maar ter homologatie aangeboden worden na minstens 3 openwaterduiken per brevet. Het toekennen van een brevetnummer door het NELOS-secretariaat gebeurt bij homologatie van het brevet Bronzen Dolfijn. De brevetten worden gehomologeerd mits het betalen van het homologatiegeld.

Onze gouden sponsors

Onze zilveren sponsors