Een prachtige, mysterieuze schoonheid vind je ónder de waterspiegel van de Oosterschelde. Een wondere onderwaterwereld met planten en dieren in schitterende vormen en kleuren. De Oosterschelde herbergt meer dan 250 diersoorten!

Duiken in de Oosterschelde is echter aan bepaalde regels gebonden. Zo is het absoluut niet toegestaan planten of dieren uit het water mee te nemen en er zijn ook strikte afspraken gemaakt tussen duikers en beroepsvissers. Om problemen en misverstanden te voorkomen zijn duikcorridors aangelegd waarin vissers geen vistuig mogen plaatsen. Die corridors worden op de dijk gemarkeerd door middel van duikpalen met een vlag.

Om te duiken in de Oosterschelde is geen vergunning of abonnement vereist.

Het Grevelingenmeer is een zeearm van de Noordzee die in het kader van de Deltawerken van de zee werd afgesloten. Het is dus tegenwoordig een zoutwatermeer (het grootste van Europa) dat voor tal van watersporten interessant is, ook al omdat er geen getijdewerking is.

Omdat het zoutgehalte minder is dan de Noordzee, herbergt de Grevelingen andere diersoorten dan bijvoorbeeld de Oosterschelde.

Ook hier is voor het duiken geen vergunning of abonnement vereist.

KDS heeft zich aangesloten bij Trooper.be Dit is een website waarmee wij geld kunnen inzamelen voor specifieke projecten, maar zonder dat het jou iets kost.