Wanneer?

Om in alle veiligheid te kunnen duiken is een medische keuring noodzakelijk. Wanneer deze na 1 september gebeurde, is ze ook nog geldig voor het hele volgende jaar.

Deze medische keuring moet jaarlijks worden hernieuwd en de meeste duikende leden laten zich in december / januari keuren.

Voor wie?

Voor alle duikende leden.

Indien je ouder bent dan 45 jaar is ook een elektrocardiogram onder belasting (fietsproef) verplicht. Deze moet om de 5 jaar worden herhaald. Je neemt hiervoor best contact op met een hartspecialist.

Hoe?

Kandidaat-leden kunnen de medische fiche vragen aan de clubsecretaris. Aan de hand van deze fiche zal de dokter je onderzoeken en je al dan niet goedkeuren voor de duiksport. De ingevulde fiche bezorg je aan de clubsecretaris.

Bestaande leden kunnen de medische fiche downloaden via de website van NELOS. Vergeet ook niet om je duikboekje te laten aftekenen en afstempelen door de dokter op de daarvoor voorziene plaats!

KDS heeft zich aangesloten bij Trooper.be Dit is een website waarmee wij geld kunnen inzamelen voor specifieke projecten, maar zonder dat het jou iets kost.