Het hele jaar door worden wekelijks clubduiken georganiseerd. Die vinden onder meer plaats in het Zilvermeer, de Mellevijver in Turnhout, de Put van Ekeren, de Zeeuwse wateren of in een van de vele steengroeves in Wallonië. Telkens wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met jeugdduikers, beginnende duikers en ervaren duikers.

Jaarlijks worden er ook een aantal bijzondere clubduiken ingericht:

Champagneduik

De eerste zondag na nieuwjaar heffen we traditioneel samen het glas op het nieuwe jaar. Moedige duikers kunnen het water in om nadien bij een hapje en een drankje met de rest van de familie en de club vooruit te blikken op het nieuwe(duik)jaar.

Openingsduik

Rond eind maart, wanneer de watertemperaturen aangenamer worden, start het officiële duikseizoen van de KDS. De winterslaap is voorbij en het duikgerei kan terug worden bovengehaald. Na deze (voor de meesten) eerste duik, wordt door de club een hapje en een drankje aangeboden.

KDS jeugdduikdag

Wanneer de watertemperatuur boven de 12°C uit komt, start ook het jeugdduikseizoen van de KDS. In het voorjaar kunnen de jeugdduikers terug het open water in tijdens onze KDS jeugdduikdag. Uiteraard kunnen niet alleen de jeugdduikers die dag het water in, ook de volwassen duikers zijn welkom. Nadien wordt er door de club een hapje en een drankje aangeboden.

KDS heeft zich aangesloten bij Trooper.be Dit is een website waarmee wij geld kunnen inzamelen voor specifieke projecten, maar zonder dat het jou iets kost.