Voor de zwembadtrainingen breng je je eigen basismateriaal mee.

Het basismateriaal omvat:

Duikmasker, loodgordel met geplastificeerd lood, snorkel en (gesloten) zwembadvinnen.

IMG 8655 min

Beschik je tijdens je initiaties (proeftrainingen) nog niet over je basismateriaal? Geen probleem, de KDS kan je die voor de eerste twee lessen uitlenen. Nadien vragen we je om je eigen basismateriaal mee te brengen.

De club stelt voor de trainingen persluchtflessen, trimvesten en ontspanners ter beschikking.

Als je zelf het basismateriaal nieuw aankoopt mag je rekenen op een 150,00€ voor degelijk materiaal.

Waarop dien je te letten bij de aankoop:

Duikmasker

Het masker mag geen te grote luchtkamer hebben en moet (onder water) gemakkelijk leeggemaakt kunnen worden. Een duikmasker met een doorzichtige siliconerand is duurzamer maar kan problemen geven met ongewenste lichtinval.

Snorkel

De snorkel heeft een ideale lengte van ongeveer 40 cm bij een diameter van 15 à 20 mm. Een korte bocht laat een gemakkelijke ademhaling toe.

Loodgordel

De loodgordel is een gordel waarop een aantal blokken lood is bevestigd. Het gewicht van het lood aan de gordel hangt af van persoon tot persoon, maar bedraagt gemiddeld 2 tot 4 kg. Blokken van 1 kg zijn het handigst. Geplastificeerd lood is verplicht. De gordel is best uitgerust met een snelsluiting.

Zwembadvinnen

Zwembadvinnen zijn meestal te gebruiken op blote voeten en door de band lichter en soepeler dan buitenvinnen. Let op de goede pasvorm; té grote vinnen schuiven bij het palmen makkelijk van de voeten!

Kies je zwembadvinnen niet te soepel, want dan gaat er bij het palmen te veel kracht verloren, zijn ze echter te stijf, dan verhoogt de kans op krampen.

De gekende duikmerken hebben alle een aantal uitstekende modellen op de markt.

Vergeet ook je zwembroek of badpak niet!

KDS heeft zich aangesloten bij Trooper.be Dit is een website waarmee wij geld kunnen inzamelen voor specifieke projecten, maar zonder dat het jou iets kost.